Home / Programma / februari

Zondag 3
aanvang 15.00 uur
entree gratis
EGLENTIER DOET AMPZING (DE NAFUIF)

Wat gebeurt er als je de mannen van het Ampzing Genootschap in dezelfde ruimte zet als de zangers en spelers van Theatergroep Eglentier?.
Dan worden de liedjes gespeeld uit de theatervoorstelling Eglentier doet Ampzing, feestelijk, chaotisch en ontregelend. (illustratie EJ Coolen)

Donderdag 7
aanvang 21.15 uur
entree gratis
Jam Akoestisch

Iedere eerste donderdag vd maand de Huiskamer Jam olv Jeff en Pascal. Voor iedereen toegankelijk .

Zondag 10
aanvang 15.00 uur
entree gratis
De Dopegezinde Gemeente

De Dopegezinde Gemeente, met voorman Pierre van Duijl, maakt muziek uit het hart.
Vaak volksmuziek: jiddische liedjes, smartlappen, chansons...
De muziek is nooit 'campy', altijd oprecht.
Ze komen met z'n allen!
Pierre van Duijl

Zondag 17
aanvang 15.00 uur
entree gratis
Starman

Voorheen KIT speelt spijkerharde glamrock uit de jaren '70. David Bowie, Roxy Music, T-Rex, Mud, Slade,, Alice Cooper en zelfs The Osmonds de zaal in. Eén, twee, drie en... gaan! Starman is een band van zanger Jan Eilander (Trio Bier), Titus van der Bragt (Boys named Sue), Bruno van Klaveren (Trio Bier) en Bokke Rijpstra (Boys named Sue)
Starman

Donderdag 21
aanvang 21.00 uur
entree gratis
Spreek Nederlands met me!

Aan alle dichters en deelnemers van de vertaalwedstrijd 2018

Beste dichters en oud-deelnemers,

De oproep voor deelname aan ons vertaal de liedjesfestival op 21 februari 2019 is wat willekeurig in de plaatselijke pers gekomen,vandaar dat we jullie nog een keer via deze oproep willen aansporen tot meedoen. Net als vorig jaar luidt de oproep: Maak een vertaling van een lied met een herinnering.

Iedereen heeft wel een of meer dichtregels of tekstflarden in zijn hoofd hangen die met regelmaat opdagen op onverwachte momenten. Regels of refreinen die onlosmakelijk met een bepaalde tijd zijn verbonden: toen je hem of haar leerde kennen, toen hij of zij ging, toen je nog jong en onbezorgd of juist gerijpt en bezorgd het leven doordanste of ploegde. Populaire liedjes verankeren zich in je bewustzijn.

We roepen jullie (en verder iedereen) op om je mooiste of grappigste of dierbaarste of zomaar een lied van een passende vertaling te voorzien. Alles mag (Gisteren, Hallelujah, Nieuw Urk, (als jij danst) Dans ik niet, DiVerSiTeit (YMCA), als je vertaalde tekst maar op het ritme van de muziek danst.

Op de avond van 21 februari gaan we in Camille alle vertalingen weer eerst voordragen en een stukje uit het origineel laten horen. De beste vertalingen worden door een ploeg bekende muzikanten in de finale vertolkt.

Jullie als gerenommeerde dichters en ex-deelenemrs mogen bij dit kleine vertaalfestival niet ontbreken, vinden wij. Maak je vertaling van een passend lied, let op ritme, en stuur in uiterlijk 16 februari (voor aanstaande zaterdag) . Adres : info@kunstencultuurbeverwijk.nl, of jtz@xs4all.nl of in de brievenbus van Groenelaan 15, Beverwijk.

We hopen van harte dat jullie meedoen.

Fransje Boot
Isa van Klaveren
Jose Schuyt
Jaap Tesslaar.

Zondag 24
aanvang 15.00 uur
entree gratis
Dockside

Dockside speelt Ierse muziek die bruist en ontroerd. Opzweepende drink- en strijdliederen, jigs, reels en hornpipes ontbreken niet. Daarnaast zijn invloeden van Nederlandse, Franse, Schotse en Jiddische volksmuziek hoorbaar.
Dockside