Elsa Birgitta Bekman

Zondag 21 juli, entree gratis, aanvang 15.00 uur

Elsa Birgitta Bekman (geboren 13 september 1991) is een Nederlandse zangeres, songwriter, multi-instrumentalist, muziekvideo regisseur en muziek videoproducent met Franse en Zweedse roots. Haar muziek klinkt als een verzameling nostalgie, escapisme, romantiek en melancholie, vergezeld van filmische muziekvideo’s waarin het vertellen van verhalen centraal staat.

Bekman groeide op in een dorpje in het noorden van Nederland met haar ouders en oudere broer. Omdat haar moeder Frans en Zweeds was, brachten ze een groot deel van hun tijd door in Frankrijk en Zweden om bij familie te zijn. Daar ontwikkelde ze een liefde voor de natuur, net als haar ouders.

Elsa Birgitta Bekman maakte naam als lid van de Nederlandse soulband The Tibbs, met wie ze één album en één EP uitbracht. Samen met The Tibbs toerde Elsa door heel Europa en bereikte airplay op BBC Radio 2, BBC Radio 6, NPO Radio 2 en Sublime FM. In december 2018 besloot Elsa dat het tijd was voor haar solocarrière.

In april 2019 tekende Bekman bij V2 Records en bracht daarna verschillende singles en videoclips uit. Op 2 oktober 2020 verscheen haar debuutalbum ‘Once In My Life’ en trad zij o.a. op in de Grote zaal van Paradiso. Onlangs (2024) won ze het ‘Concours de la Chanson’ en were Else Birgitta Bekman geselecteerd voor de Popronde ‘24 en Victorie on Tour.


Binnenkort bij Camille:

The Bouncers

The Bouncers

The Darlings

The Darlings